Fotboll!

Här i Sydamerika har vi börjat kvala för VM 2014. Ja, du läste rätt VM i Brasilien. Det finns inget gruppspel utan alla möter alla *2. Brasilien är inte med då de ju ordnar spelen. Så när ni kollat EM kval har vi kollat VM kval. Det har gått sådär för Chile 2 vinster och 2 förluster. 5 spelare var innan senaste omgången ute och festade innan samling så de blev avstängda. Chilenarna var som tokiga och det var röstningar på TV om det var rätt eller fel att utesluta dem. En klar majoritet tyckte att det var helt i sin ordning och när vi vann utan dessa spelare var dommen ännu tydligare.

I Chile har varje kommun en borgmästare/borgmästarinna som välj av invånarna. Här i Viña Del Mar är det La Alcaldesa Virginia Reginato, hon har gjort många bra saker för kommunen. http://www.vinadelmarchile.cl/ 
Hon har tex., för en bättre hälsa, satt upp utegym längs strandpromenaden och i bostadsområden, hon drog igång "La olimpiada escolar" som jag skrivit om förut. Där får skolbarnen vara med och representera sin skola både i individuella sporter och i lag. Ofelia har ju vunnit sina matcher i basket så nu väntar vi på att få veta vad som sker härnäst.
Leonardo spelar idag semi med sitt fotbollslag. Om de vinner blir det match om 1a -2a pris och om de förlorar så klart 3e-4e. Dessa matcher spelas på El Estadio Sausalito, Everton de Viñas (en systerklubb till Everton) hemmaarena. Här kommer lite info på engelska http://en.wikipedia.org/wiki/Estadio_Sausalito

För några helger sen var Leonardo i Santiago och spelade finalspel i Copa Copec. Det är en turnering som skolor från hela landet deltar i. En buss hämtade spelarna vid skolan och tog dem till hotellet. Det var noga med klädsel och alla skulle se ordenliga ut.



Vi satte oss i en hyrbil och drog iväg för att kolla. Till Santiago är det ca 12 mil så det är inte så långt. Allt gick smidigt tills vi nästan var framme. Då körde vi fel och irrade runt som vilda höns. Tur att vi var ute i god tid, det brukar annars inte vara min starka sida ;-) Till slut hittade vi iallafall och kom fram till en slätt med 4 fotbollsplaner och en stekande sol. Det var säkert 35 grader och solen rakt upp på himlen. 



Första matchen spelades mot fjolårets vinnare och bara det gjorde att våra grabbar gick in med lite rädsla. Tyvärr tyvärr så förlorade vi med 4-3 men det var en spännande match med hårda dueller. Inte bara på planen utan även brevid. Du som har sett mig vid en plan när mina barn spelar vet hur det kan se ut. Gap å skrik, fast på ett bra sätt ;-) Mammorna här dom var helt galna. Domaren fick höra kaskader som "Gör ditt jobb" "putsa glasögonen" en spelar fick vid ett inkast lyssna på en morsa som skrek "duärdåligduärdåligduärdålig" JAG var helt chockad och med det TYST.



Andra matchen spelades efter en paus på 40min, fortfarande lika varmt men det fläktade lite. Vi mötte Antofagasta och vann en stor seger med 4-1. Leo gjorde alla 4 målen. och då va jag inte tyst vill jag lova.
GGGGOOOOOOOOLLLLLLLLLLL
När matchen var slut skulle pris för matchenslirare delas ut. Mannen i speakertornet säger "och i matchen mellan PanAmerican och Colegio de Antofagasta är matchens bästa spelare Señor.... tystnad hmmm" micken stängs av
"det är Leonardo... tyst igen Leonardo Sholte" hahaha. Vad vi skrattade!!!




Vi sa hejdå till matchens bästa spelare och rullade hem igen...



Antonio spelar också i skollaget. Dom har träningar på fredagar efter skolan. Han är jätteduktig och gör alltid mål :-)



Antonio har varit på sitt första kalas också. Det var maskerad och han var flickornas favorit "El Capitan America". På det här kalaset fanns en hoppborg, clowner, tårta, godis, läsk och piñata.



Nej, nu måste jag återgå till mina studier, i eftermiddag är det SEMI- final.
Kom ihåg vi har en sängplats över och inga problem att skaffa flera :-)


Hallågen och lite annat smått å gott

OJoj vad det var länge sen det hände något här då! Men tro inte att vi ligger på latsidan. Full rulle :-)

Ofelia hon spelar basket med skolan http://olimpiadaescolar2011.wordpress.com/ Två matcher har dom haft och vunnit båda! 16 poäng har hon satt lillstumpan och INGEN kommer förbi henne när hon vaktar korgen, eller vad det nu kallas.

vamos chicasFokusering

Leonardo har hunnit bli 1 år äldre (och brutit en tå, men jag hoppar den historien). Det firade vi så klart. Han fick dagen till ära inte bara paket utan även en egenhändigt komponerad melodi av lillbrorsan. Han spelar xylofon, tror jag det heter, och han gör det sååå bra.



På kvällen var vi ute och åt, Leos kompis Nico följde med. Det var en mycket trevlig afton med god mat och dryck. El postre (som Leonardo valde och åt) var inte fy skam den heller tyckte han...

åhhh vad fint!!!mysigt :-)


I helgen som var hade vi långhelg (igen ;-) och då passade vi på att åka till Horcón och hälsa på Tía Luisa. Vi promenerade och inspekterade stranden vi ska slappa på i sommar.




Även här har Halloween (eller hallågen som min mamma brukar säga) tagit marknadsandelar och firas om än mer än i Sverige. Barn och vuxna klär ut sig och busar ihop. Man skulle kunna säga att jag inte riktigt höll måttet men jag gjorde mitt bästa. Varken Ofelia eller Antonio var med på noterna så Eric och jag fick stå för underhållningen. Jag tycker visserligen inte att jag ser så läskig ut med rosa Musseöron...



och när dom riktiga spökena kom var det bara att dra nåt gammalt över sig ;-)




Nu till helgen bär det av till Santiago för då ska Leo spela en cup och hur det går får ni veta i nästa blogginlägg.


RSS 2.0