hejsan svejsan:D

hejhej:)
ofelia hära:D
tänkte göra ett inlägg det var ett tag sen jag gjorde det
på den här bloggen:)
jag har ju en egen blogg som jag bloggar på mycket mera;D
jag tänkte lägga ut en bild på mej i uniform
om det är okej;D
jag tänkte lägga ut en bild på antonio också men den
bilden är på andra datan och orkar inte byta
data xDD
men nu är det bara 16 dagar kvar tills jag ska
åka och se justin bieber:D
jag har redan sagt tack till mormor men jag gör det igen
för den här biljetten betyder världen för mej!!:D
imorgon har leo en fotbolls match men jag vet inte om
vi ska gå och kolla på den men jag kanske kommer säga vad det
blev i matchen imorgon:)
jag slutar tidigt imorgon slutar kl halv 2 :)
vi har ju börjat att ha skoluniform och jag har nya skor och jag har fått
skavsor och en bubbla och den spräckte igår och det
gör jätte ont och snart ska jag spela en olympisc skol cup:/
men hoppas att det inte gör lika ont då:I
har inte så mycket att säga igentligen så ska nog gå nu hejdå;*<3
juste här är bilden :D

Gamla och nya grannar

Ibland har man tur med sina grannar. Det har jag, hemma alltså. På Trollbäcksvägen träffade jag "bästa grannen" och det är en härlig, ärlig vänskap vi har min fd granne och jag. Igår ringde hon mig och det var sååå skönt att höra hennes röst. I Krusboda har jag också bra grannar, fast jag har inte hunnit lära känna dom så mycket, vi bodde ju bara där 3 mån innan vi åkte hit.
När vi skulle sova här vår första natt gick elen, men bara i vår lägenhet och Eric sprang ut för att starta upp det hela. Vi pratade i trapphuset och plötsligt öppnas dörr 401, mitt emot oss. Ut sticker ett grånat huvud, en liten kropp och en mansröst säger: "Jag tyckte jag hörde någon prata svenska" (fast på spanska) "ja, jo" svarar Eric och fortsätter "Hej Eric heter jag, elen gick så jag skulle fixa det" Jag presenterar mig också och det visar sig att Don Carlos är (var) läkare och han bodde i Sverige några år på 70 och 80 talet efter kuppen och läste då mycket svenska för att kunna jobba där. Nu har han bott här länge och glömt en del, men han förstår lite fortfarande. Så nu har vi nån att hälsa på :-) men han är inte riktigt i klass med "Bästa grannen" precis...

Plötsigt igår så såg jag våra nya grannar, döm om min förvåning men där stod de. Tre stycken, på bilden syns bara Brunte, de andra två ville inte vara med på kort :-)

ELKAOS I CHILE!

Leo tillbaka efter en veckas blogg paus! Igår hände något som ingen i huset hade räknat med. 10 miljoner människor drabbades utav denna jätte stora blackouten! Allt släktes i HELA staden, samt halva chile. Allt började så här, Jag, Fia och Nono satt i vardagsrummet och kollade på massa roliga youtube clipp! Mamma stod i köket och diskade, Eric va på sitt toa besök och gjorde "the number two" helt plötsligt så började lamporna i vardagsrumemt glappa! Nu är de en propp som går tänkte jag-.- för de har hänt ett par gånger. SHOFF sa de, så va de mörkt i hela lägenheten. de är hela våningen skrek mamma från köket! inte mycket fattade vi och gick ut till balkongen för att kika ut! Då såg vi att HELA staden var mörk! några enstaka lampor var tända. ett rop från toan hördes *KAN NÅGON HÄMTA LAMPAN JA MÅSTE TORKA MIG*alla utbrast i skratt. själv fick ja en liten adrenalin kick så de sluta med att ja gick runt och gjorde robot dans... hehe xP
dålig bild men så "ska" de se ut..
så såg de ut! Eric fick även göra ett comando utryck då våran vaktmästare fastnat i en kolsvart hiss! men 3 timmar senare så kom Elen tillbaka och allt var lugnt igen(som tur var)förutom de stora avbrottet så har jag och Nono för första gången badat i våran pool!
 inte så jätte varmt men de funkish! allt från mig// Leo Brorsan


Las fiestas patrias

Hej hej, mamsen här.
Som du vet har vi firat nationaldag (läs dagar). Och nu när vi börjar bli normala är det dags för helg igen...

Vi började i fredags med fest på skolan, som Leonardo skrivit om. På kvällen gick jag, Eric, Antonio och Ofelia till de traditionella "Fondas" (restaurangtält mm) som satts upp. Där åt vi lite och provade "Terremoto" (jordbävning). Det är ett speciellt vin, likör och annanassorbet som blandas och dricks, mums, och när du sen reser dig rör sig hela jorden precis som vid en terremoto ;-) Leo var på fest och missade vår invigning.
Dag 2 var vi där igen då med Jessica, Erics kusin, och hennes barn. Vi flög drake, åt, skrattade och drack? TERREMOTO.

 



SALUD!

Dag 3
Var det grill i Belloto, hos tío Lucho. Mat, mat och mera mat... MUMS! Vi gick inte hem hungriga...


Dag 4
OJoj vad trötta vi var då men skam den som ger sig. Ut på promenad och tillbaka till "las fondas" men ingen Terremoto...



Vilken härlig helg!! 

VIVA CHILE!

Dagens händelser (för tillfället)

Leo tbx här! hade tänkt att skriva lite om va vi har hunnit göra idag och lite andra saker! idag har inte avrit en vanlig dag i skolan! idag har de varit national firande. dom har sålt chilenska maträtter dom ahr dansat nationaldansen som heter cueca! Ofelia dansa till låten chocolate!
national dräckterna här är väldigt fina!
inga vi känner men ser ungefär kläderna ut. 
Här står jag med min klass kompis filipe riktigt trevlig kille! på den andra bilden e Ofelia med sina kompisar dom ser ut som svenska huspigor men så kan man se ut när man ska dansa till chocolate! 
 Vi går viadre till maten! Maten som såldes va empanadas som är en känd maträtt från chile de är som inbakade piroger med köttfärs,lök,oliver och ägg. ni som inte ätit de gör de! En annan maträtt som såldes va choripan va faktiskt första gången ja åt de men de är choritzo i bröd med mayones och annat onyttigt! Men gott va de.

Det va allt vi har hunnit göra idag men vi ska snart ut på nya äventyr ja ska snart på fiesta ;) och familjen ska gå ner till sporting där är de fullt med matstånd och annat roligt påhitt! men just nu sitter vi bara hemma och njuter av den fina solen och utsikten från våran lägenhet!

måste oxå visa mina nya snygga,sköna,fläshiga,sportiga,najsiga och kola skor ja köpt!
va allt för detta tillfälle fortsätt kika in// Leo brorsan


här kommer lite bilder!

Hello its your boy leo hehe! Vi har nu i 3 veckor varit utan fast internet. Men igår så hände de ingen väntat på! alla datorer blev snodda......ja skoja! vi fick internet!! ja hade tänkt att lägga upp liter bilder från resan och lite bilder härifrån!
på flyg platsen satt vi och tog en snabb lunch inann vi gick på planet.
mamma laddade upp med en bärka!


 Med tomma magar och en lång resa framför oss bestämde vi oss för att äta på den stora flygplatsen heathrow! och pang så va dom stora goda burgare nere i alls magar men tomt va de inte! såklart att en desert skulle ner. tyvär så råkade eric skära sig på en utan dom syper spettsiga och sylvassa matknivarna. Men ett plåster på de så va allt lungt.
Efter en resa på 13 timmar på de stora planet så va vi framme, allt gick bra (bortsätt från skärtvärken) alla hade en varsin touch screen som man kunde kolla på filmer lyssna på musik och spela spel. Så en tråkig resa va de inte fast en vi sov bort halva resan.
 väl framme på sao paulo flygplatsen så hade vi fullt upp med att gå runt i alla affärer och mkt folk va de oxå! eller...??
I varje fall så fick vi gå runt ett tag för vi hittade inte våran gate så de slutade med att dom ropade upp alla våra namn i dom stora högtalarna hehe. Efter att ha fixat allt på sao paulo så gick vi ombord på planet, där väntade 4 timmar i luften. Men inte skulle vi bara sitta där och rulla på tummarna! där fanns ännu en varsin touchscreen och även en kontroll till den som inte orkade sträcka sig.

Framme på santiagos flygplats väntade en glad tio lucho
När vi väl va framme så möttes vi av den kära släkten'
en dans och lite vin på de tyckte tia luisa.

de va allt från resan men vi har gjort andra saker oxa. Vi barn ja menade barnen och ja (leo) har börjat skolan, men tyvär så har vi inga skolunifroms bilder för vi får inte gå till skolan med uniform på grund utav en
demostration som pågår i chile om att man inte ska behöva betala skolan. chile e en utav värdlens dyraste land när de gäller att betala skolor.. Men vi har även gjort andra saker än att gå till skolan en dags promenad siter aldrig fel!
De var allt för idag nu börjar vi med fler inlägg, kika in lite då och då. nu e klockan 12 här borta motsvarande 5 på natten hemma i sverige. godnatt alla och sov gott och va glada för att ni inte behöver vakna mitt i natten av ett jordskalv!// Leo brorsan


Hur har vi det?

Jo, efter 3 veckor i Chile ger Moder Jord sitt välkomnande. Kl 4 imorse vaknade jag och Eric av ett jordskalv. Sängen skakar, glas klirrar. Jag väntar på att det ska sluta och Eric går upp och tittar till barnen som också vaknat. 25 sek känns som en evighet. Det slutar och vi ligger kvar. Tío Lucho (Erics morbror) ringer och frågar hur vi mår. Jag skriker "faaan vad det skaka". Han lugnar mig och säger att det inte är någon fara och att vi ska somna om men att det kommer komma efterskalv. 4,14 skakar det till lite lätt. SOMNA OM?! det gick inte, jag låg och planerade hur vi skulle ta oss ut om det skulle skaka till ordentligt. Vid frukosten pratar vi med barnen som inte gjorde något större av det hela, samtidigt såg vi på nyheterna att det mätte 5,9 på Richterskalan och att epicentrum var 50km utanför kusten, nära oss alltså. INGEN kom till skada, men det väcktes många minnen från jordbävningen/tsunamin som drabbade Chile feb 2010.

Annars då?
Allt är bra. Vi har bott i vår lägenhet i 1 vecka, innan det bodde vi hos Tía Luisa (Erics moster) som tog hand om oss bättre än bäst :-) Hon lagade mat, tvättade, bäddade, diskade skämde bort oss helt enkelt. Nu har vi hittat en väg för barnen att ta till skolan, så de går dit själva. En promenad på ca 20 min sen Metro sen 10 min promenad Framme. Skolan börjar 8.30 och Antonio slutar 13.30 Ofelia 16.00 och Leo 16.45. Vi hämtar Nono men idag ska Ofelia åka hem själv. Leo han klarar sig. Nu laddar vi för Nationaldagsfirande hela helgen. Det börjar på fredag då Ofelia ska dansa cueca i skolan, sen blir det mat och dryck för hela slanten till på måndag.

Barnen vill också skriva så jag slutar här. Vi ska försöka uppdatera oss lite bättre nu när vi börjat få lite rutiner.

Puss på er och blås inte bort!

//P

RSS 2.0