När andan faller på

Ojoj vad det var länge sen jag skrev här! Min mamma frågade häromsistens när jag skulle göra att inlägg och då svarade jag "när andan faller på" och nu plötsligt fick jag lite extra luft.

Snart är december och 2011 slut och här har det varit full rulle hela månaden. Den 15/12 var det skolavslutning för nu har barnen sommarlov till 5 mars. Ofelia fick hedersdiplom för sina insatser i skolans basketlag.

 

Leo fick följa med 4orna som tog "studenten" :-)

 

Sen har vi varit på utflykt med klasserna. Med Ofélias klass åkte vi till Limache och där badade vi och grillade hela dan.

 

Och med Antonios klass åkte vi till Villa Alemana och gissa vad vi gjorde där? Vi grillade och badade hela dan så klart :-)



Sen fyllde Eric år och då hade vi familjen här, vi satt ute såklart.



Strax efter det kom självaste julafton och jag och min man firade ett halvår som gifta och 4 månader här i Chile. Och som vi firade :-) Vi var först här hemma och badade lite och njöt av granen...



men sen kom vi hem till Tía Luisa och vår gran liknade plötsligt en kvist, en vissen sådan...



Gissa vad som, enligt barnen, ska stå hemma i Krusboda nästa Jul!!!

Vi åt och drack och hade det såååå trevligt och som alltid när Tía är med blir det dans :-)



Alla var väldigt nöjda och trötta dagen men en riktigt god jul det hade vi, fast vi längtade lite (läs ganska mycket) efter våra kära och nära där borta på andra sidan jordklotet...





1a advent

Här firar man inte advent som vi gör hemma, inga stjärnor, inga ljus. Det behövs i och för sig inte för det är långa dagar och solen går inte ner fören vid 21 tiden här i mitten av Chile.
För att vi skulle få lite stämning bestämde jag mig för att ge bakningen ett nytt försök. Lussebullar är ju både enkelt och gott. Min vana trogen gjorde jag degen redan på lördagen då jag brukar smygstarta med lussebullar, stakar mm. Inte för att det är särskilt tidigt då andra pyntar långt innan, eller hur bästa grannen? ;)



Precis som vid bullbaket jäste det och hade sig i köket. Antonio var supernöjd och han och Ofélia bakade sedan katterna.



Jag satte plåten lite högre i ugnen men brassade på med gasen. Det skulle jag inte gjort för dom blev lite småbrända under, igen...

Men GODA var dom och smakade nästan som hemma. MUMSELIMUMS :-) Man lär sig något nytt varje dag, på´t igen bara!



1a advent (söndagen) firade vi med en promenad längs stranden och glass på ett café.





Nu är det dags att öppna lucka 2 i chokladkalendern som vi köpt.

Trevlig helg!

RSS 2.0