:-)

Vi har ju högsommar här och just nu är det varmare än någonsin. Härligt! Du som har FB har nog sett att jag bränt mig otaliga gånger, trots solkrämer...

Nu har vi besök här igen Max, Leos kompis, är här på sportlovet och lite till. Ojoj vad de sportar, dom sticker till playan efter frukost och springer efter stringbikinisar hahaha. Vi får se om det kommer något bildbevis på det längre fram.

Innan Max kom hade vi annat besök av Michelle som också reste runt halva jorden för att träffa oss (hmmm Leo mest) Vi passade på att visa henne Viña, Valparaiso och Santiago. Sen såg hon rätt mycket pool och en del playa med.

Chile är indelat i 15 regioner man börjar räkna uppe och går neråt, vi har varit i 3e (Caldera), 4e (La Serena), 5e (där vi bor) och Santiago som är en egen region. Det bor ca 16 milj. i Chile och det är tätt på vissa platser och mycket glest på andra. Det är svårt att föreställa sig hur långt Chile är, världens smalaste och längsta land, 420 mil långt. Det är låååånga avstånd kan jag lova.

Den centrala delen av landet är välbefolkad och här finns det gott om små byar och städer. Här i La Quinta Region bor det ca 1,5 milj. inv och i Viña och Valpo ca 500.000 tillsammans.
Valparaiso (http://www.valparaisochile.cl/) har Chiles viktigaste hamn och flera kvarter på Unescos världsarvskarta. Här kommer några bilder på el puerto och Cerro Alegre:

                   

               


Viña del Mar eller La Ciudad Jardin (trädgårdsstaden) är känt för sina gröna områden, Casino, blomklocka mm. Här bor vi just nu och börjar lära känna staden riktigt bra. Här kommer några fler fina bilder härifrån:

                                                    

I Santiago med omnejd bor ca 6 milj. invånare, det är mycket folk vill jag lova. Vi har bara varit där 1 gång än så länge men då hann vi se La Mondeda, presidentpalatset, ett mäktigt plats med en mörk historia. Vi promenerade också runt lite men vi tappade orken för det var 42 grader, pust. Vi åker dit i höst (sv.vår) igen när det går att vistas på gatorna.

              


Ett stenkast norr om Viña ligger den lilla fiskebyn Horcón, där har Erics kusiner stugor och vi åker dit och våldgästar då och då. Sist vi var där blev det både vino-melon, bad och drinkar vid vattnet. MYSIGT!

           


Må så gott i slasket!

Kommentarer
Postat av: Veronica

Härligt att se, vad kul att ni hinner resa runt lite mellan skola och studier! :-)

Kram

2012-02-23 @ 08:23:56
URL: http://momaskitchen.se
Postat av: Michelle

Nehe! Jag ville träffa er alla, saknar er allihop! Njut av Chile, för i Sverige var det roligt i en dag. Puss puss på er!

2012-02-23 @ 20:55:05
Postat av: Bästa Grannen

Vilka underbara bilder... nu skiner solen i stockholm och snön börjar smälta.... vi saknar er, blir skönt när ni kommer hem till kylan..=)))

2012-02-25 @ 09:29:40
Postat av: Mamma o Pappa/Mormor o Moppa

Oj oj oj - vilka fina bilder - Vi längtar efter er och nu är det snart bara 3 månader kvar - Ni fattas oss!!!!!!!!/Puss o kram

2012-03-06 @ 13:44:20
Postat av: maria johansson

Vilka härliga bilder! Snart kommer ni till sverige igen.

2012-03-21 @ 10:20:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0